Dramatische brand in Vietman ontstaat in disco

De brand dinsdag in een handelsgebouw in het Zuid-Vietnamese Ho Chi Minh-Stad heeft aan meer dan honderd mensen het leven gekost. Vermoedelijk is het vuur in de disco ontstaan. Dat hebben Vietnamese staatsmedia woensdag meegedeeld.

Eerder was sprake van ruim vijftig doden. Twee Britten en een Amerikaan behoren tot de slachtoffers, aldus de diplomatieke missies van beide landen.

Van de honderd doden zijn er tot nu toe maar enkele geïdentificeerd. De Vietnamese autoriteiten houden er rekening mee dat het dodental zal oplopen, want op het moment van de brand waren er vijfhonderd mensen in het gebouw aanwezig. De oorzaak van de brand staat nog niet vast. Ooggetuigen meldden dat er kortsluiting was ontstaan, maar ook een gaslek wordt als oorzaak genoemd.

Tientallen mensen zaten urenlang opgesloten voordat de brandweer de vlammen kon doven. Brandweerlieden hadden grote moeite om bij het vuur te komen. Pas na drie uur hadden ze een geschikte ladder. Ook een gebrek aan water speelde hen parten. In Ho Chi Minh-Stad zijn branden een groot probleem. De stad is overbevolkt en de elektriciteitsvoorziening is primitief.

In het gebouw waren kantoren, winkels en een discotheek gevestigd.