Foodservice Award 2022 presenteert alle genomineerden

Foodservice Award 2022 presenteert alle genomineerden

De 20 genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. De meeste deelnemers zijn het afgelopen jaar veelal (gedeeltelijk) gesloten geweest, toch is er meer dan 21.000 keer gestemd. Omdat de Horecava dit jaar opnieuw niet plaatsvindt, worden de winnaars in maart onthuld.

De prijzen voor de vierde editie van de Foodservice Awards worden dit jaar uitgereikt in de categorieën Fastservice, Klassieke Horeca, Leisure, Marktkramen, Snackbars, Speciaalzaken, Thuis eten, To go en Warme Maaltijdberzorging. Tijdens de verkiezing is er een onderscheid gemaakt tussen bezorgplatforms/thuis eten en fysieke foodservice bedrijven.

Bestelgemak, kwaliteit en prijs bleken bij de bezorgplatforms/thuis eten categorieën het belangrijkst. Bij de fysieke foodservice bedrijven werd kwaliteit, prijs en assortiment als belangrijk beschouwd.

Bekendmaking van de winnaars

Normaliter zouden de winnaars bekendgemaakt worden op de Horecava. Aangezien dit door de huidige maatregelen niet door kon gaan, is er een alternatief gezocht en worden de winnaars feestelijk onthuld op 10 maart 2022. De genomineerden krijgen bericht over de manier waarop dit wordt gedaan.

Naast de categoriewinnaars wordt ook de winnaar van de overall titel bekend gemaakt. De overallwinnaar is de categoriewinnaar met het hoogste eindcijfer. Winnaars mogen een jaar lang de titel 'Foodservice Award' binnen de categorie dragen.

Genomineerden Foodservice Awards 2022

(op alfabetische volgorde)
Fastservice: Domino’s Pizza, McDonald’s
Klassieke Horeca – Out of Home: Brownies&Downies, La Place
Leisure: Efteling, Landal Greenparks
Marktkramen: De Kaaskoning, ‘t Stoepje
Snackbars: Febo, Kwalitaria
Speciaalzaken: De Keurslager, Zuivelhoeve
Thuis eten: Allerhande Box, Hello Fresh, Vegan Masters
To Go: Ah to Go, La Place, Starbucks, Subway
Warme maaltijdbezorging: Domino’s Pizza, Kwalitaria