Aanhoudingen en gewonden bij schietincident op parkeerplaats hotel

Aanhoudingen en gewonden bij schietincident op parkeerplaats hotel

De politie heeft zes mensen aangehouden na een schietincident zondagochtend vroeg op het parkeerterrein bij Het Leonardo Hotel in Vinkeveen, waar ook The Harbour Club is gevestigd. De club ontkent ook maar iets te maken te hebben met het incident.

Een aantal van hen raakte gewond bij het incident, van een iemand is de toestand zorgelijk, meldt de politie tegenover ANP.

Rond 04.30 uur kreeg de politie meldingen binnen van de schietpartij op het parkeerterrein. Eenmaal ter plaatse reden meerdere auto's weg, die konden worden gestopt.

Een of meerdere voertuigen zouden het terrein al hebben verlaten. Later werd een van de auto's rond het AMC ziekenhuis in Amsterdam aangehouden. Een van de inzittenden was gewond, hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Feest Avec Toi in Leonardo Hotel

Op beelden van de nacht is te zien dat er veel politie en ambulance aanwezig was bij het Leonardo Hotel in Vinkeveen, waarin The Harbour Club gevestigd is.

In het hotel was tot 04.00 uur het feest Avec Toi aan de gang. Een woordvoerder van het hotel wilde vooralsnog niet reageren. Ook is nog onduidelijk of er een verband is tussen het feest en het geweld.

Reactie The Harbour Club

Een woordvoerder van The Harbour Club laat weten dat THC volledig buiten het incident staat. 'Het feest - georganiseerd door een derde partij - vond plaats in het Event Centre van het Leonardo Hotel in Vinkeveen. De schietpartij vond dus niet plaats in onze vestiging.'

'The Harbour Club was ten tijde van het geweld reeds vele uren gesloten en het feest, waarna buiten geweld volgde, vond plaats in de naastgelegen, eigen eventlocatie van Leonardo Hotels, het Event Centre Vinkeveen. Het feest is georganiseerd door een derde partij.'

'Spijtige situatie'

'We betreuren de situatie rondom het Event Centre van Leonardo Hotel Vinkeveen ten zeerste en zijn bovenal enorm opgelucht dat onze eigen gasten, het eigen team en de medewerkers van onze partner ter plaatse, Leonardo Hotel Vinkeveen, in veiligheid zijn.'

Er is onderzoek ingesteld naar wat er is gebeurd. De politie is op zoek naar getuigen van het incident en vraagt mensen zich, al dan niet anoniem, te melden. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden.