Horeca bereidt zich voor op WK voetbal, wedstrijden vaak live

Horeca bereidt zich voor op WK voetbal, wedstrijden vaak live

Veel Nederlandse horeca gaat de voetbalwedstrijden van het WK Voetbal in Qatar vertonen, blijkt uit een rondgang van het ANP.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft ook nog geen signalen ontvangen dat ondernemers in de horeca afzien van het uitzenden van het WK voetbal vanwege de omstreden situatie in Qatar.

'Het Nederlands elftal gaat er gewoon heen en de wedstrijden worden gewoon uitgezonden op tv', aldus een woordvoerster van KHN.

Volgens haar krijgt de brancheorganisatie veel vragen binnen over benodigde vergunningen voor het vertonen van de wedstrijden in een horecazaak. Veel kroegbazen doen dat naar verwachting binnen in plaats van op pleinen en terrassen, zoals in de zomerperiode.

Horeca: 'WK voetbal leeft nog niet erg'

Een medewerker van Het Vliegende Paard in Zwolle geeft aan dat alle WK-wedstrijden in het studentencafé zijn te zien. 'Maar ik heb niet het idee dat het WK nog heel erg leeft.

In de planning houden we wel rekening met extra aanloop tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Dan zetten we extra personeel in. Tijdens andere wedstrijden draaien we met een normale bezetting", aldus de medewerker.

De Drie Gezusters in Groningen gaat de wedstrijden van het Nederlands elftal vertonen op een groot scherm. Ook bowlingcentrum Aloha in Amsterdam adverteert met grote schermen. Op zijn website heeft het bedrijf het daarnaast over een dj en volkszanger na afloop van de WK-wedstrijden.

Opbrengst naar Amnesty

Ook in eetbar Kloek in Utrecht kunnen de wedstrijden Oranje worden bekeken. 'We hebben extra grote schermen opgehangen zodat iedereen het goed kan zien. Wel hebben we beperkt plek zodat het gezellig druk blijft en je nog je biertje kan bestellen', schrijft de zaak op zijn website.

Bij sommige horeca is er ook twijfel, vanwege de omstreden situatie in het gastland van het WK voetbal, Qatar. Zo besloot de Amsterdamse nachtclub Westerunie onlangs nog, na naar eigen zeggen lang te hebben getwijfeld, toch de groepswedstrijden op grote schermen te vertonen. Wel zal de opbrengst van de ticketverkoop volledig worden gedoneerd aan Amnesty International.