Hoe ziet toekomst attractieparken eruit?

Hoe ontwikkelt de vrijetijdssector en in het bijzonder de attractieparkensector zich? Die vraag staat centraal tijdens een seminar op 7 en 8 oktober in De Efteling. Het congres wordt georganiseerd door IAAPA, de International Association of Amusement Parks and Attractions.

Er is een range aan interessante sprekers uitgenodigd. Onder meer trendwatcher Li Edelkoort en Tony Baxter, vice-president bij Disney geven hun visie over de kansen en bedreigingen van de toeristische sector. Die neemt in Europa economisch en maatschappelijk een vooraanstaande positie in. De gezamenlijke branche biedt in Europa werk aan ruim negen miljoen mensen, terwijl twee miljoen bedrijven er direct en indirect hun bestaansrecht aan ontlenen.

Verwacht wordt dat het Europese toerisme in de komende 20 tot 25 jaar zal verdubbelen. Ook is becijferd dat de werkgelegenheid hierbij in de volgende 10 jaar met 15% groeien. Er zal tijdens het tweedaagse seminar ook worden ingegaan op de verblijfsaccommodaties en het entertainment van de parken.