Inschrijving Terras Top 100 2023 geopend

Inschrijving Terras Top 100 2023 geopend

Bedrijven die hun terras willen verbeteren én een kans willen maken op een plek in de lijst, kunnen zich inschrijven voor de Terras Top 100 2023.

De 14e editie van de Terras Top 100 staat weer in de startblokken. En bedrijven die mee willen doen aan deze roemruchte competitie, kunnen zich weer inschrijven voor de Terras Top 100 2023.

Natuurlijk is er meer dan alleen de lijst. Bedrijven die deelnemen aan de Terras Top 100 krijgen sowieso minimaal twee bezoeken. Daarvan krijgen ze een uitgebreide rapportage. Wat gaat er goed, wat kan er beter en wat viel de jury op.

De bedrijven die in de top-100 komen, krijgen nogmaals een vakjurybezoek. En zoals gewoon krijgt de top-5 nógmaals een bezoek, maar dan van de hoofdjury. Op basis van deze bezoeken wordt de top-5 in de juiste volgorde gezet.

Hoe werkt de Terras Top 100 2023

Resumerend:

  • Ronde 1: alle terrassen worden bezocht door vakjury én mystery guest. Weging: 70% vakjury, 30% mystery guest.
  • Ronde 2: de top-100 wordt nogmaals bezocht door de vakjury, deze score wordt opgeteld bij de score die uit ronde 1 komt.
  • Ronde 3: top-5 krijgt een hoofdjurybezoek. Die is op afspraak en daarbij komt de hoofdjury een uur langs om met de ondernemer en zijn personeel te praten over het bedrijf, het terras en alles wat verder ter sprake komt. Ook neemt de hoofdjury een kijkje voor en achter de schermen.

Alle bedrijven die in de top-100 komen, krijgen een bericht én een uitnodiging om de onthulling van de lijst live bij te wonen. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijk event bij de winnaar van de 2022: De Veranda in Amsterdam.

Om mee te doen, dient een terras aan de volgende eisen te voldoen:

  • Tijdens het jurytraject dient het terras vanaf het begin van de middag open te zijn
  • Het terras is minimaal 5 dagen in de week geopend
  • Het terras heeft minimaal 40 zitplaatsen
  • Het terras is vrij toegankelijk (er hoeft geen entree betaald te worden omdat het bijv. in een dierentuin of pretpark ligt)

Deelname aan de Terras Top 100 2023 kost €239. Abonnees van Misset Horeca betalen €199. Daarvoor krijgen deelnemers sowieso twee bezoeken, van een mystery guest én een vakjurylid een rapportage. Wie in de top-100 komt, krijgt ook nog een derde bezoek en ontvangt daarvan een rapportage.