Nederlandse naam voor Engelse dance-dj

De wereldwijde reputatie van de Nederlandse dance-scene is blijkbaar zo goed, dat de bekende Engelse dj Darren Tate heeft besloten tot een naamsverandering. Sinds een paar weken gaat hij in de hitlijsten door het leven als Jurgen Vries.

Inderdaad, een Nederlands klinkende naam, want dat geeft garantie op succes, zo redeneert hij. Vries heeft al eens een toptien-single gehad in Groot-Brittannië met het nummer 'It's my turn'. Toen stond zijn eigen naam nog op het hoesje. Zijn nieuwe single heet 'The Theme'. Jurgen Vries kwam er mee binnen op nummer dertien in de Engelse hitlijsten. De Engelsman kwam via zijn manager op het idee voor de naamsverandering. Zijn platenmaatschappij in Nederland, Sony Music, leverde hem de adreslijsten van de Sony-medewerkers. Uit die lijsten stelde hij de naam Jurgen Vries samen. Sony brengt de single op 8 oktober in Nederland uit.

Vries timmert onder de naam Darren Tate al enige tijd aan de weg in Engeland. Maar door het wereldwijde succes van Nederlandse dance-dj's als Armin van Buuren, Ferry Corsten en dj Tiësto heeft hij zijn naam gewijzigd.