Spoor dode illegaal leidt naar restaurant

In een ziekenhuis in Gorinchem is zondag een Chinese man, die illegaal in Nederland verbleef, overleden. De 30-jarige man werd donderdag op straat gevonden nadat een collega uit het restaurant waar hij werkte hem uit de auto had gezet. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Uit sectie bleek dat de man overleden was aan een ongeneeslijke ziekte. Volgens een politiewoordvoerder had de man het ook niet overleefd als zijn collega hem inderdaad naar het ziekenhuis had gebracht.

Het politieonderzoek naar de identiteit van de man wees uit dat hij illegaal in een restaurant in Gorinchem werkte. Bij een controle in het restaurant trof de politie maandagavond behalve de bewuste collega ook drie illegalen aan. Het drietal, 17, 38 en 39 jaar oud en waarschijnlijk afkomstig uit China, is aan de vreemdelingenpolitie overgedragen. Tegen de restauranteigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

De collega verklaarde dat de overleden man donderdagavond in de keuken van het restaurant hevige pijnen kreeg. Hij zette de Chinees in de auto om hem naar het ziekenhuis te brengen. Onderweg veranderde de collega van gedachten. Hij zette de man op de Griendweg uit de auto en belde 112. De man verklaarde tegenover de politie dat hij dacht dat het zo veel sneller zou gaan en minder vragen op zou roepen. Het is nu volgens de politiewoordvoerder aan justitie of zij de man nog gaan vervolgen.