Alhoewel het pand ooit in het leven geroepen werd om buurtbewoners te voorzien van wasgelegenheden, was het vooral een belangrijke ontmoetingsplek. Dat is precies wat nieuwe eigenaren Marek Dirkse en Arne de Wit hun buren terug willen geven: een plek voor de buurt, waar altijd iets
te beleven is. Bijkletsen aan de bar, flexwerken in het café of lunchen en dineren in het restaurant.
Van café naar restobar
Gedurende de dag fungeert Badhuis als café, waar de ochtend begint met een ontbijt en een kop koffie. Voor lunch is er een uitgebreide keuze: van Nduja brioche en zuurdesembrood met gegrilde aubergine tot gezonde vegetarische salades met hummus en gegrilde groenten.
Naarmate de dag vordert wordt de ruimte opgesplitst in een restaurant en een bar. In het restaurant kunnen gasten genieten van een wereldse keuken – van zuurdesem flatbreads uit de steenoven tot wijting met krabjus en kokkels als hoofdgerecht. Op de kaart staan ook halal gerechten als kippenlevermousse, double smash cheeseburger en boerderijkip suprême.
'We vinden het belangrijk dat er voor iedereen een passend gerecht op de kaart staat', aldus de eigenaar Marek.
Privéruimte met bar en eventlocatie
De locatie beschikt over een privéruimte met eigen bar, die geschikt is voor grote groepen tot 60 personen. Behalve een café, resto en bar is Badhuis een diverse en culturele plek
voor jong en oud, waar events en exposities plaatsvinden.
Het interieurdesign is van de hand van ontwerper Casper Reinders. Diverse originele elementen zoals de kenmerkende badtegeltjes en de opvallende ramen maken uiteraard deel uit van het monumentale pand. Dit in combinatie met rieten stoelen, vintage lampen en industriële details maakt het een eclectisch geheel.