Historisch Badhuis wordt restobar en eventlocatie

Historisch Badhuis wordt restobar en eventlocatie

Marek Dirkse en Arne de Wit hebben de deuren van het Badhuis aan het Javaplein in Amsterdam geopend als horecalocatie. Het Badhuis op het Javaplein heeft een rijke geschiedenis en heeft jaren een belangrijke buurtfunctie gehad. Nu is er nieuw leven gegeven aan het Badhuis als restobar, dansvloer en (sociaal culturele) eventlocatie.

Alhoewel het pand ooit in het leven geroepen werd om buurtbewoners te voorzien van wasgelegenheden, was het vooral een belangrijke ontmoetingsplek. Dat is precies wat nieuwe eigenaren Marek Dirkse en Arne de Wit hun buren terug willen geven: een plek voor de buurt, waar altijd iets
te beleven is. Bijkletsen aan de bar, flexwerken in het café of lunchen en dineren in het restaurant.

Van café naar restobar

Gedurende de dag fungeert Badhuis als café, waar de ochtend begint met een ontbijt en een kop koffie. Voor lunch is er een uitgebreide keuze: van Nduja brioche en zuurdesembrood met gegrilde aubergine tot gezonde vegetarische salades met hummus en gegrilde groenten.

Naarmate de dag vordert wordt de ruimte opgesplitst in een restaurant en een bar. In het restaurant kunnen gasten genieten van een wereldse keuken – van zuurdesem flatbreads uit de steenoven tot wijting met krabjus en kokkels als hoofdgerecht. Op de kaart staan ook halal gerechten als kippenlevermousse, double smash cheeseburger en boerderijkip suprême.

'We vinden het belangrijk dat er voor iedereen een passend gerecht op de kaart staat', aldus de eigenaar Marek.

Privéruimte met bar en eventlocatie

De locatie beschikt over een privéruimte met eigen bar, die geschikt is voor grote groepen tot 60 personen. Behalve een café, resto en bar is Badhuis een diverse en culturele plek
voor jong en oud, waar events en exposities plaatsvinden.

Het interieurdesign is van de hand van ontwerper Casper Reinders. Diverse originele elementen zoals de kenmerkende badtegeltjes en de opvallende ramen maken uiteraard deel uit van het monumentale pand. Dit in combinatie met rieten stoelen, vintage lampen en industriële details maakt het een eclectisch geheel.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.