Twee nieuwe leden voor Euro-Toques Nederland

Twee nieuwe leden voor Euro-Toques Nederland

Tijdens een lunch bij restaurant De Dyck in Woubrugge werden twee nieuwe leden van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland geïnaugureerd.

Drie Groene Michelinsterren chefs Martijn Koeleman, Jean Thoma en Dennis Willems verzorgden een 'six- hands walking lunch' voor de leden van Euro-Toques Nederland. Tijdens deze lunch vond ook de inauguratie plaats van restaurants De Dyck en Sjuut, beiden bekroond met een Groene Michelinster.  

Restaurant De Dyck in Woubrugge isvoor 99% zelfvoorzienend. De gerechten van chef Martijn Koeleman wisselen met de oogst mee en zijn zo duurzaam mogelijk. Op het land wordt geteeld met respect voor omgeving en natuur. Restaurant Sjuut* (Aan Sjuuteeänjd) Schinnen pioneert al 25 jaar biologisch en duurzaam. De eigenaren staan nog altijd stevig met de ‘voeten in de pratsj’. Sonja en Jean Thoma creëren culinaire gerechten met gewone, maar vooral lokale en biologische ingrediënten.

Dennis Willems, chef van restaurant Morille in Koudekerkeen eveneens in het bezit van een Groene Michelinster, was de dedre chef die de lunch verzorgde. Willemsstreeft ernaar alleen producten te gebruiken afkomstig van binnen een straal van 15 kilometer rond zijn zaak.

Ingrediënten uit zijn moestuin, afkomstig van wildpluk en zeer lokale producenten giet hij in een veertiengangenmenu. ‘Onze gerechten zijn grotendeels botanisch, afkomstig uit onze eigen moestuin, uit het wild en soms van kwekers en telers vlakbij. Een enkel gerecht wordt aangevuld met een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild.