De Toppr van mei: Robin Lindhout, eventmanager bij Sunset Beachbar
Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerker in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.
De Toppr van mei, Robin Lindhout, is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca Toppr van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor om: de ene dag coördineert ze een bedrijfsfeest op het strand, de andere springt ze bij achter de bar of in de afwas – altijd met aandacht voor de gastbeleving én het team. Haar verhaal laat zien hoe ze als betrokken horecaprofessional het verschil maakt – van borrel tot bruiloft.
Robin is een mooi voorbeeld van hoe veelzijdig en flexibel een carrière in de hospitality kan zijn. Met haar ervaring, betrokkenheid en teamgevoel weet ze elke dag impact te maken op de beleving van gasten én collega’s. Ze laat zien dat hard werken, aandacht voor duurzaamheid en plezier op de vloer hand in hand kunnen gaan.
Verantwoordelijkheidsgevoel
Robin voel zich ontzettend verantwoordelijk, ook al is het niet haar eigen zaak. 'Mensen komen bij ons omdat ze een feest of bruiloft willen vieren, en daar ben ik dan van begin tot eind bij betrokken. Ik sta tijdens zo’n event ook graag zelf op de vloer, zodat ik zie wat er gebeurt en meteen kan bijsturen als dat nodig is.'
'Hebben we ineens glazen tekort en moet er worden afgewassen? Dan ga ik glazen wassen. Het is aan mij en het team om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. En ik wil niet alleen dat onze gasten blij zijn, maar ook dat het personeel tevreden is over de werkwijze en dat iedereen weet waar ‘ie aan toe is – zodat alles op de juiste manier kan worden uitgevoerd.'
Passie voor de horeca
Robin maakte al heel jong kennis met de horeca. 'Rond m’n veertiende ben ik begonnen als schoonmaker in een restaurant en vanuit daar ben ik via de spoelkeuken doorgegroeid tot gastvrouw. Dat was een hele goede leerschool, want heb alle aspecten van het horecawerk van dichtbij meegemaakt. Met die negen jaar ervaring op zak ben ik mijn eigen foodtruck-onderneming begonnen, maar die is door corona helaas op een lager pitje komen te staan.'
'Daar heb ik ook weer superveel van geleerd, net als bij de verschillende horecabedrijven waar ik tussendoor heb gewerkt. Ik kwam erachter hoe belangrijk het is om tijd door te brengen met familie en vrienden, en hoe leuk en gezellig dat is. Dat het leven niet alleen maar draait om werken. Dat je moet leren dat te combineren.'
Flexibel werken
'Inmiddels ben ik moeder van twee jonge kinderen, werk fulltime en deel mijn dagen zo in dat ik er voor hen ben – maar er ook 100% voor de zaak kan zijn. Als mijn werkgevers Joyce en Thijs niet zo flexibel waren, had ik dit werk als eventmanager niet kunnen doen. Ik mag m’n uren zelf indelen en hoef me dus geen zorgen te maken over het alsmaar zoeken naar een oppas. Deze constructie past op dit moment perfect bij mij.'
De Toppr van mei heeft nog een tip voor horecacollega's. 'In de horecabranche draait alles om timing, beleving, gastvrijheid en teamwork. Het is belangrijk om vooruit te denken als dat nodig is en te zorgen voor een goede voorbereiding. En: val op, zodat mensen je onthouden en graag bij jou terugkomen.'
Naast een uitstekende service en gastvrijheid is teamwork de basis, aldus Robin. 'Je doet het niet alleen. Zonder afwassers zijn er geen schone glazen en zonder kok geen gerechten. Iedereen in het team doet ertoe.'
Tippr is een foodservice community die wordt aangedreven door data afkomstig van het web en de TIPPR.app.
Misset Horeca houdt ambitieuze ondernemers op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de horecabranche. Schrijf je nu in voor de Misset Horeca-nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws, praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap.