De nieuwe Duitse bistro brengt voor het eerst de kwaliteitskeuken van onze oosterburen naar de hoofdstad, met een bijzondere Europese wijnkaart waarin Duitsland centraal staat.
Met precisie uitgevoerde Duitse klassiekers
Chef-kok en mede-eigenaar Luke de Jong, die de afgelopen jaren als souschef bij restaurant Scheepskameel werkte, stelt een menukaart samen naar de “Neue Deutsche Küche”. Denk aan gerechten als schweinshaxe, spätzle, bretzels, bratwurst en spaghetti-eis met een hedendaagse benadering. Ook gebruiken wij producten uit de Noord- en Oostzee zoals oesters van de Duitse Waddeneilanden en serveren wij vegetarische gerechten in Stern.
Duitse wijn als uitgangspunt
De wijnkaart is samengesteld door Mo Moody (ex Scheepdkameel en Wijnkameel) en Chanan Wisse (Magister Vini, ook Wijnkameel, ex Rijsel en Scheepskameel). ‘Met flessen van 38 tot 75 euro bestaat de wijnkaart volledig uit Duitse wijnen waarvan er veel per glas te krijgen is’, vertelt Wisse. ‘Daarboven zullen bovendien veel topwijnen uit de rest van Europa op de kaart staan.’
Bistro voor de stad
Moody, De Jong en Wisse worden daar waar nodig bijgestaan door de eigenaren van Scheepskameel: Pieter Smits, Tijs Jeurissen en Bob Kaasenbrood. Weinlokal Stern wordt echt een bistro voor de stad: een toegankelijke plek waar gasten binnen kunnen lopen voor een glassekt en een snack of een complete Duitse maaltijd. Het Weinlokal opent dit voorjaar aan de Singel 210 en zal geopend zijn van donderdag t/m maandag voor borrel en diner.








