De Kemphaan zet Flevoland culinair op de kaart

Brasserie De Kemphaan in Almere is winnaar geworden van kookwedstrijd 'Smakelijk Flevoland'. Daarnaast wonnen chef-kok Lars Priessen en sous-chef Victor ...

De wedstrijd heeft als doel Flevoland culinair op de kaart te zetten. De organisatie heeft daarvoor samen de provincie en toerisme een driejarig project in het leven geroepen. Veel culinaire producten worden uit Flevoland geëxporteerd naar andere provincies zodat die met de culinaire eer gaan strijden, klinkt het uit de polderprovincie. Daaraan moet met het project een eind komen.

Aan de kookwedstrijd deden vijftien restaurants mee, waarbij er vijf in de finale hun kookkunsten mochten tonen. De jury, bestaande onder meer uit Pascal Jalhaij, bleek onder de indruk van de deelnemers. Vooral oud-Vermeer-kok Priessen viel op met verrassende creaties.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.