Vorig jaar liep het niet storm met de aanmelding voor de wedstrijd, die gekoppeld is aan de gastheerwedstrijd De Contente Mens. Dit jaar moet dat volgens de organisatie allemaal anders zijn. Een ruime aanmeldperiode moet daarbij helpen. Tot 15 augustus kunnen deelnemers hun recepturen mailen naar pe.zandboer@planet.nl.
Bij De Zilveren Champignon, in het verleden gewonnen door onder andere Rudolph van Veen, ligt het accent op Hollandse champignons. Witte champignons, kastanjechampignons, reuzenchampignons, portabella’s, akkerpaddestoelen en amandelpaddestoelen. Alleen in het dessert hoeven geen champignons worden verwerkt. De wedstrijd vindt plaats tijdens de Horeca Vakbeurs Brabant op woensdag 27 oktober in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch.
Alle winnaar van de Zilveren Champignon op een rij:
2003 Mart Scherp, Restaurant De Bourgondiër in Vlissingen
2002 Marcel de Leeuw, Hotel Prinses Juliana in Valkenburg
2001 Aswin van Dongen, Restaurant Van Groeninge in Hilvarenbeek
2000 Toine Smulders, Restaurant De Beukenhorst in Winterswijk
1999 Rudolph van Veen, Döhler Food Service Breda
1998 Huub Biro, Ca’del Biro te Maastricht
1997 Ad Klaassen, Hotel Okura Amsterdam
1996 Toine Smulders, Restaurant De Beukenhorst in Winterswijk
1995 Johan van Groeninge, Restaurant De Wilgenplas te Maarssen
1994 Hein Willemsen, Grand Hotel Wientjes in Zwolle
1993 Frans Gerrits, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven
1992 L. Beekwilder, Restaurant De Swaen te Oisterwijk
1991 John Esten, Restaurant Gravi van Buren
1990 Gerrit van Veen, Parkrestaurant Juliana in Utrecht
1989 Huub Biro, Villa Rozenrust te Leidschendam
1988 Gerda Moonen, Restaurant Pirandello te Winselenhof
1987 M. Basemans, Restaurant Mirabelle, Breda
1986 A. van Peer, De Zellenbergen in Oudenbosch
1985 David Cleophas, Lee Towers Palace te Scheveningen