Amerikaanse horecaondernemer vindt gat in rookwet

Het rookverbod in openbare gelegenheden in bepaalde staten in de Verenigde Staten maakt ondernemers steeds innovatiever. In Pocatello, Idaho, lijkt caféhoudster Kim Taylor van Poppa Paul's Cafe een gat in de wetgeving te hebben gevonden. Gasten van haar horecabedrijf kunnen ongemoeid een sigaretje opsteken.

Taylor zegt dat haar restaurant, gevestigd in een openbaar gebouw, omgebouwd is tot een gesloten eetgelegenheid. Het betreft dus geen openbare eetgelegenheid. Bezoekers van het horecabedrijven betalen eenmalig een contributie voor een lidmaatschap van een jaar. Daarmee vallen ze niet onder de rookwet en ontlopen zo het rookverbod.

De vinding van Taylor heeft overheidsinstanties in verlegenheid gebracht én aan het werkt gezet. De senator van Rexburg zegt dat ‘de zaak in behandeling is’. Hij denkt dat Poppa Paul’s Cafe niet lang het rookverbod op deze manier kan blijven ontlopen.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.