Hotels zien rookvrije horeca over vijf jaar

Driekwart van de hotels denkt dat de horeca in 2010 rookvrij is. Cateraars zijn juist van mening dat een rookverbod niet van toepassing is over vijf ...

Met 75 procent schiet de sector hotels er flink bovenuit. Bij cafetariahouders bedraagt dit percentage 42,9 procent. In de sector Café/Bar 41,4 procent en onder restauranthouders 37,8 procent. Cateraars sluiten de rij met ‘slechts’ 29,4 procent.

Minder verschil van mening hebben de ondernemers op de stelling ‘betere service is de beste remedie tegen een negatief prijsimago’. Ruim 73 procent van de restauranthouders is het hiermee eens. Cafés, cafetaria’s en cateraars scoren 75 procent. 62,5 Van de hoteliers is het eens met deze stelling.

Verder blijkt dat vooral hoteliers denken dat ‘alles in de horeca op elkaar lijkt’. Met deze stelling is ruim 60 procent het eens. Ook vindt deze groep dat formules beter renderen. Formules worden in het algemeen veelal aangezien als eenheidsworst. De conclusie is dan ook dat eenheidsworst het meest rendeert.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.