KHN kan btw-verhoging niet uit eigen zak betalen

KHN kan btw-verhoging niet uit eigen zak betalen

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt niet anders te kunnen dan de btw-verhoging van 19 naar 21 procent op het lidmaatschap van de vereniging voor de laatste drie maanden van het jaar, door te berekenen aan haar leden.

Leden van KHN kregen deze week een brief waarin de btw-verhoging in rekening wordt gebracht op het lidmaatschap. Bij een contributie van 500 euro per jaar gaat het om een bedrag van 2,50 euro.

‘We zijn wettelijk verplicht die verhoging te innen voor de overheid. Wij zijn er ook allesbehalve blij mee, maar kunnen de extra bedragen voor onze 20.000 leden ook niet uit eigen zak betalen’, aldus woordvoerder Joris Prinssen van KHN in De Telegraaf.

Op de site van KHN staat te lezen: ‘De KHN-contributie, de BUMA-rechten en de voorschotnota's van de Juridische Dienst zijn doorlopende prestaties en worden over het laatste kwartaal gefactureerd voor het nieuwe btw-tarief van 21 procent. Voor de volledigheid worden op de aanvullende factuur per dienst twee bedragen vermeld: het bedrag van oktober tot en met december dat belast is met 21 procent, en een regel met het creditbedrag van oktober tot en met december belast met 19 procent.