'Mijn Tent is Top-finalist Bij Jansen failliet

'Mijn Tent is Top-finalist Bij Jansen failliet

Horecabedrijf Bij Jansen in Groningen gaat failliet. Volgens het Dagblad van het Noorden vraagt de verliezend finalist van Mijn Tent is Top uit 2008 vandaag het faillissement aan. De aanvraag volgt nog geen twee weken nadat Coquille in Den Bosch, de eerste winnaar van de tv-serie, failliet ging.

Maandagavond is het personeel van Bij Jansen ingelicht door de eigenaren Bart Willem en Sandra Jansen over de sluiting. Vandaag wordt een curator benoemd die het faillissement gaat afwikkelen, schrijft Dagblad van het Noorden.

Als reden voor de sluiting van Bij Jansen worden de hoge aanloopkosten van 300.000 euro genoemd. Als verliezend finalist kreeg Bij Jansen de aanloopkosten niet kwijt gescholden. Dit in tegenstelling tot de winnaar.

Het nieuws over de ondergang van Bij Jansen volgt op de sluiting van Coquille nog geen twee weken geleden. Deze eerste winnaar van Mijn Tent is Top had te veel last van economische tegenwind en moest, ondanks kwijtschelding van de aanloopkosten, de deuren sluiten.