Tipgeld na kunstroof bij Savelberg

Tipgeld na kunstroof bij Savelberg

Met het uitloven van een beloning hoopt de politie dat de kunstroof op Hotel Savelberg in Voorburg snel wordt opgelost. Dinsdagavond besteedde het regionale opsporingsprogramma Team West aandacht aan de zaak.

Hotel Savelberg in Voorburg werd op oudejaarsdag beroofd. Daarbij werden zeventien dure schilderijen en diverse wijnen buit gemaakt. Het gaat onder andere om schilderijen van Willy James.

De verzekering looft nu een beloning uit voor de tip die leidt naar de vondst van de gesloten schilderijen, meldt Omroep West. In het tv-programma Team West, een regionale variant op het landelijk bekende programma Opsporing Verzocht, werden kijkers opgeroepen om mee te helpen deze kunstroof op te lossen.

De hoogte van de beloning is op verzoek van de verzekering niet bekendgemaakt. Eerdere berichten in de media melden dat met de roof een bedrag is gemoeid van €150.000,-.

De dieven zouden op oudejaarsdag via het balkon binnen zijn gekomen en hebben naar verwachting gebruik gemaakt van een bus om de gesloten schilderijen te vervoeren. Een woordvoerder van Savelberg liet in januari weten dat het vermoeden bestaat dat de daders bekenden zijn, omdat ze de weg in het pand goed wisten.