'Meer toerisme naar Noord-Korea

'Meer toerisme naar Noord-Korea

Het aantal toeristen dat Noord-Korea bezoekt, groeit. Staatspersbureau KCNA meldde dinsdag dat er sinds 2000 elk jaar meer bezoekers komen en dan vooral vanaf 2009. Specifieke aantallen gaf KCNA niet.

Het stalinistisch geregeerde land geldt als een van de meest gesloten staten. Vorig jaar zijn er volgens KCNA nieuwe chartervluchten voor de toeristen uitgevoerd vanuit de Chinese steden Harbin, Shanghai, Xian en Yanji.

Er is in de zomer van 2012 ook een lijnvluchtdienst geopend van Kuala Lumpur (Maleisië) naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. De toename komt volgens het persbureau door de vele attracties van Noord-Korea en ‘grensgebieden zijn ook opengesteld voor toerisme’.

Het regime wordt sinds de dood van zijn vader en dictator Kim Jong-il, eind 2011, geleid door Kim Jong-un, die rond de 30 jaar oud is. Hij zou opener zou zijn dan zijn voorgangers. Op 12 februari deed het land zijn derde kernproef. Twee dagen later meldde KCNA dat het land een geheel nieuw karaoke-apparaat heeft ontwikkeld .