Princess Hotel Collection: 'Aantal kamers verdubbelen

Princess Hotel Collection: 'Aantal kamers verdubbelen
Fotopersburo Dijkstra

Princess Hotel Collection wil het aantal kamers voor het eind van 2014 hebben verdubbeld. De nieuwe hotelformule start 1 juli met zeven hotels, samen goed voor 620 kamers. 'In eerste instantie gaat het om groei in Nederland', aldus CEO Jan Roersma en operationeel directeur Tim Vissers.

De groeiambities van Princess Hotel Collection zijn in eerste instantie gericht op Nederland. 'Voor het eind van het jaar moet het aantal van 620 kamers - zeven hotels - verdubbeld zijn', aldus CEO Jan Roersma.

Randstad

'We concentreren ons op de regio's waar we nog niet zijn gevestigd: de Randstad, het noorden en het zuiden.'

Aad Ouborg

Op termijn kan het buitenland interessant zijn. Princess Hotel Collection heeft een hotel in Oostenrijk in portefeuille.

Deze was ondergebracht in één van de holdings van Aad Ouborg, waarmee wordt samengewerkt.

Buitenland

Roersma: 'Daardoor verschuift de belangstelling wel, want we hebben al twee aanvragen van buitenlandse hotels met Nederlandse eigenaren. België en Duitsland kunnen interessant zijn.'

Drie gradaties

Operationeel directeur Tim Vissers laat weten dat Princess Hotel Collection drie gradaties gaat hanteren: luxury, premium en economy.

'Luxury is vergelijkbaar met het vijfsterrensegment, met daarbij een f&b-voorziening op het niveau van restaurants met minimaal een Bib Gourmand, liever nog een Michelinster.'

'Onder premium schalen wij de conferentiehotels met toegankelijke à-la-carterestaurants en bij economy gaat het om het niveau drie sterren.'


Roersma en Vissers komen uitgebreid aan het woord in de komende uitgave van Misset Hotel, verschijningsdatum zaterdag 10 mei.