Nederlandse hotels winnen World Travel Award

Nederlandse hotels winnen World Travel Award

Zes Nederlandse hotels zijn dit jaar in de prijzen gevallen tijdens de World Travel Awards. Naast Chateau St. Gerlach werden liefst vijf Amsterdamse hotels onderscheiden: Sofitel Legend The Grand, Okura Hotel, Sir Albert, Swissôtel en apart-hotel City Identity Apartments. De World Travel Awards werden op 2 augustus in Griekenland, voor de eenentwintigste keer uitgereikt.

Voor Swissôtel Amsterdam was het de vierde keer op rij dat het de eerste plek wist te bemachtigen in de categorie Netherlands'Leading Business Hotel. Het laat daarmee medegenomineerden Hotel Okura, Park Hotel, Sofitel Legend The Grand en The Dylan achter zich.

Dubbele winst The Grand

Sofitel Legend The Grand viel tijdens de gala-avond in het Divani Apollon Palace & Thalasso in Athene, tweemaal in de prijzen. Het Amsterdamse hotel won -voor de vierde keer in de geschiedenis- in de categorie Netherlands Leading Hotel en Netherlands Leading Hotel Residence.

Overige Nederlandse winnaars

Het Sir Albert in Amsterdam is door de World Travel Award-organisatie voor de tweede keer op rij verkozen tot Leading Boutique Hotel in Nederland. The Suite van Hotel Okura werd gelauwerd als Leading Hotel Suite, City Identity Apartments won Leading Serviced Apartments en Chateau St. Gerlach bleek voor de tweede keer in haar bestaan het Leading Spa Resort

World Travel Awards

De feestelijke uitreiking vond dit jaar voor de 21e keer plaats. De onderscheidingen werden in 1993 gelanceerd met het idee om uitmuntendheid in de reis- en toerismebranche te onderscheiden. De World Travel Awards worden uitgereikt per land, 57 dit jaar, en ook wordt er in diverse categorieën een Europese winnaar gekozen. Dit jaar vielen daarbij geen Nederlandse hotels in de prijzen.