Emotioneel afscheid van 't Schokker Erf

Met de verkoop van restaurant-café 't Schokker Erf in Nagele komt een einde aan het tijdperk van de familie Dijkstra. Sinds 1980 gaven de broers Menze en Klaas Dijkstra dit horecabedrijf een gezicht. Het bedrijf gaat begin juli over in handen van een nieuwe eigenaar.

Menze Dijkstra overleed vorig jaar. Voor Klaas Dijkstra (65) was dat een extra reden om het bedrijf te verkopen. “Onze ouders begonnen hier in 1958”, zegt Dijkstra. In ’80 toen vader Dijkstra overleed, zetten zijn zonen Menze en Klaas de onderneming voort.

’t Schokker Erf heeft al die tijd een sociale functie voor Nagele gehad. En dat zal blijven, verwacht Dijkstra. Wie de nieuwe eigenaar is, wil hij nog niet zeggen. “Ik verwacht wel dat die een nieuwe koers gaat varen, maar het zal zeker een horecagelegenheid blijven.”

De verkoop was voor Dijkstra een emotioneel gebeuren. Daarover: “We hebben er zo lang gewerkt. Als je dan je fiat geeft aan de makelaar dan pink je een traantje weg. Maar je raakt aan het idee gewend. Ik hoop dat ik nog tijdje veel plezier mag hebben van mijn vrije tijd.”