Café Hoppe in Amsterdam wint Café Top 100

Café Hoppe in Amsterdam wint Café Top 100

Café Hoppe in Amsterdam is verkozen tot Beste Café van Nederland. Het bekende bedrijf aan het Spui eindigde op nummer 1 in de Café Top 100, de lijst met beste cafés van Nederland, ieder jaar samengesteld door vakblad Misset Horeca.

De jury van de Café Top 100 was dit jaar unaniem en zette Hoppe onbetwist op 1. Dat is bekend gemaakt tijdens een druk bezocht event dinsdagavond in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hoppe mag zich tot in november 2013 het beste café van Nederland noemen.

Woorden uit het juryrapport van de winnaar: ‘tijdloze ambiance, puik gastheerschap, hier komen historie en modern ondernemerschap samen’. Volgens de jury zet het authentieke bedrijf ‘dagelijks de standaard voor de schoonheid en diversiteit van de Hollandse cafécultuur’.

Mindere jaren

De jury kan zich erg vinden in de manier waarop het bekende Amsterdamse café zich na enkele mindere jaren heeft teruggevochten. Hoppe kent een gestage opmars in de Top 100. Het café steeg van plaats 66 in de competitie van 2008, naar 32 (2009), 21 (2010), 15 (2011) en 8 (2012).

Onder leiding van de ondernemers Pepijn Zonneveld en Jan Wieger van der Linden zet het team van Hoppe in het donkerbruine en sobere maar warme interieur de toon. Toch is het bekende Amsterdamse café alles behalve een museaal café. Het is volkomen bijdetijds.

‘Loop op een willekeurige vrijdagavond binnen en zie een met studenten afgeladen café waarin gedronken, geflirt en geswingd wordt. Daartussen laveren de jonge obers met dienbladen vol mooi getapte glazen’, juicht de jury.

Bekijk hier de complete Café Top 100