Exploitatie De Nederlanden naar Wilco Berends

Exploitatie De Nederlanden naar Wilco Berends

Wilco Berends neemt de volledige exploitatie van De Nederlanden in Vreeland over. Sandton Hotels gaat niet verder met het horecabedrijf. Met de overname van de exploitatie keert ook Caroline Berends, de vrouw van Wilco Berends, weer terug in het bedrijf.

Sandton Hotels nam in 2008 samen met Wilco en Caroline Berends de exploitatie van van het sterrestaurant en 9 kamers tellende hotel over. Nu heeft Sandton besloten niet door te gaan met de exploitatie en het volledig over te doen aan Wilco Berends.

Aanvankelijk was het plan van Sandton om het hotel uit te bouwen naar een 4-sterren deluxe hotel met 30 kamers en meetingfaciliteiten. Begin dit jaar bleek dat die beoorgde strategische uitbreiding niet gerealiseerd kan worden, zo laat Sandton Hotels weten in een persbericht.

Wilco Berends zegt veel zin te hebben in het zelfstandig runnen van de exploitatie. ‘Wij storten ons nu met groot enthousiasme op de uitdaging het restaurantbedrijf verder te ontwikkelen en daarmee nieuwe, culinaire en zakelijke doelgroepen aan te boren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat ons gaat lukken’, aldus Berends.

Rogier Braakman van Sandton Hotels zegt het jammer te vinden om afscheid te nemen van ‘een van de mooiste en bekendste parels in de hotelcollectie’. Braakman: ‘De exploitatie van De Nederlanden past in deze vorm niet meer in onze lange termijnstrategie, waarbij de focus ligt op de ontwikkeling van middelgrote viersterren deluxe hotels’.

De Nederlanden blijft vooralsnog gebruikmaken van de reserveringskanalen van Sandton Hotels.

De Nederlanden beschikt over tien hotelkamers, waarvan 8 Deluxe kamers en 2 Suites. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en enkele kamers zijn gelegen aan de Vechtzijde. Het gehele hotel is rookvrij en huisdieren zijn niet toegestaan.