GaultMillau 2014 wordt een samenwerking tussen The Wine & Food Association, GaultMillau Nederland en Amsterdam RAI. Vakbeurs Fine Food Professional is de tegenhanger van Wine Professional, een ander initiatief van The Wine & Food Association.
GaultMillau-lunch
De vakbeurs vindt plaats in de Forum Lounge van Amsterdam RAI (ingang E). De traditionele GaultMillau-lunch wordt verzorgd door een aantal hoofdstedelijke chefs en geserveerd in het First Floor Restaurant.
Uitreiking awards
De uitreiking van de verschillende awards vindt plaats in twee shifts. ‘De eerste zeven in de loop van de middag en de vijf grote aan het eind van de middag’, aldus directeur Jan van Lissum.
‘De beurs, en dus ook het eerste deel van de prijsuitreiking, is toegankelijk voor iedere horecaprofessional. Het programma aan het eind van de middag is op uitnodiging.’
Scheveningen en Maastricht
Begin juni meldde Van Lissum al exclusief aan Misset Horeca dat de lancering van de gids voor 2014 zou gaan plaatsvinden in Amsterdam.
Nieuws over de locatie kon de directeur op dat moment nog niet geven en als data noemde hij 28 oktober en 4 november.
Na een aantal jaren in Scheveningen vond de lancering van de gids voor 2013 plaats tijdens Château Maastricht. Na één jaar kwam daaraan een eind, omdat ‘wij denken dat GaultMillau beter past in het westen’, aldus Van Lissum.