Kanshebbers op Foodservice Awards 2014 bekend

Kanshebbers op Foodservice Awards 2014 bekend

McDonald's, Sligro en Unilever maken wederom kans om een Foodservice Award te winnen. Op maandag 1 december 2014 maakt Misset Horeca tijdens de Foodservice Awards 2014 in Huis ter Duin in Noordwijk bekend welke leveranciers, grossiers en horeca-outlets in de prijzen vallen. Er 44 bedrijven genomineerd.

In totaal zijn er 44 genomineerden voor zeventien awards tijdens de tweede editie van de Foodservice Awards. Op basis van onderzoek van EFMI Business School is de samenwerking tussen leveranciers, grossiers en horeca-outlets in kaart gebracht. Dat heeft geresulteerd in een rapportcijfer. Degene met de hoogste score in een bepaalde categorie, ontvangt een award op 1 december. Jan-Willem Grievink van Foodservice Instituut Nederland is dagvoorzitter bij het evenement.

Genomineerden leveranciers

Bij de leveranciers won Unilever vorig jaar de overall prijs. Dit jaar is dit bedrijf wederom genomineerd in de categorie droge kruidenierswaren. In totaal zijn er negen categorieën waarin le veranciers een Foodservice award kunnen winnen. Dit zijn de genomineerden per categorie in alfabetische volgorde:
Non-alcoholische dranken: Coca-Cola, FrieslandCampina en Vrumona.
Alcoholische dranken: Bacardi, Bavaria, Heineken.
Snacks en zoetwaren: Nestlé, Menken Orlando en Mondelez
Droge Kruidenierswaren: Dr.Oetker, Remia en Unilever Foodsolutions
Vriesvers: Bonduelle, Farm Frites en Lamb Weston
Zuivel en Kaas: Arla Foods, Cono Kaasmakers en FrieslandCampina
Brood: CSM Benelux, Panesco en Topbakkers
Vers en gemak: Henri, Schmidt zeevis en Versvishandel Jan van As
Non-Food: Depa, Diversey en Duni.

Kanshebbers bij grossiers
Bij de grossiers was Sligro vorig jaar de overall winnaar. Nu is deze groothandel samen met Hanos en Heineken Groothandel genomineerd. Ze worden op beoordeeld op: assortimentsbeleid, logistieke excellence, service excellence, kennis en samenwerking door leveranciers en horeca-outlets.

Genomineerde horecaformules

McDonald's is tijdens de eerste editie van de Foodservice Awards uitgeroepen tot overall winnaar in deze categorie. Dit jaar is de hamburgerketen samen met La Place en Shell Tankstations genomineerd. Tevens zijn deze formules kanshebber in de categorie convenience. In het segment catering zijn Hutten, Koninklijke Van den Boer Groep en Vermaat Groep in de race voor een award. Efteling, Pathé en Van der Valk hebben een nominatie bij het segment klassieke horeca.

Genomineerden nieuwe awards

Dit jaar is voor de eerste keer de uitreiking voor Challenger of the Year en de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Genomineerd voor Challenger of the Year zijn: Zorgboodschap, Happy Italy en Oregional. Kanshebbers op de award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn Bidvest Deli XL, Henri en La Place.

001_1417164204816.pdf

Download