Peter Paul van den Breemen nieuwe chef-kok van De Echoput*

Peter Paul van den Breemen nieuwe chef-kok van De Echoput*

Peter Paul van den Breemen gaat per 1 april 2014 aan de slag als nieuwe chef-kok van sterrestaurant De Echoput in Hoog Soeren. Dat is bekend gemaakt ...

Peter Paul van den Breemen was tot 28 februari eigenaar en chef-kok van Het Jachthuis in Hoog Soeren. Omdat het huurcontract met eigenaar van het pand niet verlengd werd, zag Van den Breemen(45) zich genoodzaakt Het Jachthuis te sluiten.
Toen Peter Klosse, de eigenaar van De Echoput, hem benaderde als executive chef, hapte hij toe. 'Het is mooi om hier aan de slag te gaan. Ik ben hier in 1986 en 1987 als stagiaire begonnen. Theus de Kok was mijn leermeester.' Als Apeldoornaar vindt Van den Breemen het fijn om weer in zijn eigen regio te werken.
Klosse is vol lof over zijn nieuwe chef-kok. 'Als je in zijn cv leest dat hij van werken met wild en puur koken houdt, dan past dat bij waar De Echoput voor staat.'

Basiliek

Naast Van den Breemen komt ook Bjorn Massop als operational chef de keukenbrigade van De Echoput versterken. 'We zijn van plan om binnenkort op zondag open te gaan', verklaart Klosse de uitbreiding van de witte brigade. Massop is nu nog chef bij sterrestaurant Basiliek in Harderwijk. Hij werkte in het verleden al samen met Van den Breemen.

Goudplevier

Van den Breemen volgt Leendert Scholtus op die na bijna vier jaar vertrekt bij het hotel Gastronomique van Peter Klosse. Scholtus die de ster terugkookte bij het horecabedrijf uit Hoog Soeren, gaat voor zichzelf beginnen. Begin april start hij restaurant De Goudplevier in Peize.

Jubileum

De bekendmaking van de nieuwe chef-kok vond plaats tijdens een feestelijke lunch in De Echoput ter ere van Theus de Kok. De en tegenwoordig docent aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse, vierde 2 maart dat hij 40 jaar in dienst is bij De Echoput.