Jubilerende Theus de Kok geëerd met boek en feestelijke lunch

Jubilerende Theus de Kok geëerd met boek en feestelijke lunch

Theus de Kok is op 2 maart 2014 geëerd voor zijn 40 jarig dienstjubileum bij De Echoput in Hoog Soeren met een feestelijke lunch. Onder het toeziend oog ...

De jubilaris Theus de Kok werd door zowel Tineke Klosse als haar zoon en huidige eigenaar van De Echoput, Peter Klosse, toegesproken. De Kok is volgens Tineke Klosse 'het baken' en 'het levende visitekaartje' van De Echoput. Ze memoreerde dat De Kok in zijn glorietijd als chef toen hij twee Michelin-sterren wist te koken, nooit is ingegaan op aanbiedingen om elders te werken.

Ouderman

Uit handen van Peter Klosse en zijn vrouw Carla ontving de jubilaris een schilderij en een jubileumboek. Klosse betitelde de jubilaris als 'ouderman.' Een eretitel uit het gildesysteem. 'Na een periode als kok, inspireerde hij in zijn glorietijd andere chefs. Vooral op het gebied van wild is Theus een grote meester. ' Na de tijdelijke sluiting en verbouwing van De Echoput kwam de volgende stap in zijn loopbaan. De Kok ging verder als gastheer en docent. 'Hij is nog steeds belangrijk in het doorgeven van de cultuur en kennis van De Echoput.'
Founding Fathers
Zowel Klosse als De Kok benadrukten dat de jubileumlunch geen einde of afscheid is. 'Dit is een baken in je carrière.' Bij de lunch waren collega's aanwezig die Klosse de 'founding fathers' van De Echoput noemde en met wie De Kok werkte. Zoals Robert Kranenborg en Gerard Jongerius. De laatste haalde hem vanuit Rotterdam naar Hoog Soeren. Maar ook Marc van Gullick en Otto Nijenhuis die het vak bij de jubilaris leerden, waren aanwezig. Daarnaast waren er tal van andere collega's zoals Albert Kooy, André van Doorn, Paul Fagel, Toine Hermsen, Wulf Engel, Angélique Schmeinck, Peter en Ans Harkema, Jaap Istha, Ruud Wunneberg en Geerhard Sleenema.

Nieuwe chef

Tijdens de lunch maakte Klosse ook bekend wie de opvolger van de inmiddels vertrokken chef Leendert Scholtus is. Peter Paul van den Breemen, tot voor kort eigenaar-chef bij Het Jachthuis in Hoog Soeren, treedt per 1 april aan als nieuwe executive chef.