Savelberg stopt; Klint en Blaauw zetten zaak voort

Savelberg stopt; Klint en Blaauw zetten zaak voort

Ron Blaauw en Carsten Klint nemen de exploitatie over van restaurant-hotel Savelberg in Voorburg. Henk Savelberg, die in Thailand een restaurant gaat openen, heeft zijn zaak in Vreugd & Rust verkocht aan Klint. Blaauw wordt verantwoordelijk voor het nieuwe culinaire concept, dat eind oktober operationeel moet zijn.

Henk Savelberg stopt na 25 jaar met de exploitatie van zijn gelijknamige restaurant - in het bezit van een Michelinster - en hotel, gevestigd in het monumentale pand Vreugd & Rust in Voorburg. Savelberg heeft de zaak verkocht aan Carsten Klint.

Ron Gastrobar

Op 27 september kookt Savelberg zijn laatste diner, eind oktober gaan Klint en Blaauw van start met een nieuw concept en een nieuwe naam.

'De formule wordt laagdrempeliger en de sfeer en de prijsstelling zullen vergelijkbaar zijn met die van Ron Gastrobar in Amsterdam', aldus Klint.

De nieuwe eigenaar laat verder weten dat zowel het restaurant als het hotel 'flink zullen worden verbouwd'. Voor het interieur tekent HIP Studio, onder andere ook betrokken bij Ron Gastrobar.

Culinaire invulling

Blaauw wordt volledig verantwoordelijk voor de culinaire invulling. Hij zal niet zelf in de keuken staan, maar benadrukt wel elke week aanwezig te zullen zijn en de keukenploeg aan te sturen. De sterchef doet hetzelfde bij Bridges, waar Joris Bijdendijk vorig jaar een Michelinster kookte.

'Sinds de opening van Ron Gastrobar word ik overspoeld met aanvragen voor een soortgelijk concept in andere steden', aldus Blauw. 'Toen Klint mij hiervoor benaderde, hoefde ik geen seconde na te denken.'

Naam nieuwe zaak

Voor Klint betekent de overname een terugkeer op het oude nest. Hij werkte in het verleden als restaurantmanager bij Savelberg.

Hoe de nieuwe zaak gaat heten, wordt later bekendgemaakt. Duidelijk is al wel dat deze zeven dagen per week geopend zal zijn voor lunch en diner.

Restaurant in Thailand

Henk Savelberg laat weten dat het na 25 jaar koken op topniveau 'mooi is geweest'. Hij heeft plannen om een zaak te openen in Bangkok, Thailand.

Luxe en chic

'Ik ben nu zestig en barst van de energie, maar ik merk ook dat er in Nederland steeds minder animo is voor de luxe en de chic waar ik zo van hou', aldus Savelberg.

'Daarom open ik straks een restaurant in Bangkok. Het wordt een zeer moderne maar super chique zaak, in Thailand is daar nog vraag naar.'

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.