Henk Savelberg wil bistro in Breda

Henk Savelberg wil bistro in Breda

Henk Savelberg wil een bistro starten in Breda. De 61-jarige eigenaar van Vreugd & Rust in Voorburg heeft plannen om samen met een compagnon een eetgelegenheid te starten in een oude kerk.

Dat laat Savelberg weten in een interview met Misset Horeca. De bekende chef-kok verlaat op 1 oktober zijn bekende horecabedrijf Vreugd & Rust om een nieuw restaurant te starten in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Naast een restaurant in Bangkok heeft Savelberg ook plannen in Breda. 'Ik ben bezig in Breda, samen met een compagnon. In een kerk, om daar een grote brasserie te doen. De kerk moet afgebouwd worden als bedrijfspand. Dat stagneert een beetje. Als dat afgebouwd wordt, ga ik dat doen, samen met Marcel Have. Dat is mijn compagnon', aldus Savelberg in een videointerview.

Have is eigenaar van lunchroom Noony's in Voorburg en is de accountant van Savelberg. 'Hij kwam met het idee en zei 'zeg wil je meedoen'. Ik zei 'ja, dat lijkt me wel leuk'. We gaan het concept neerzetten en als ik er ben kook ik misschien mee. Het wordt een brasserie, een beetje Belgisch. De rijke Belgische keuken. Gewoon eten, niet te duur', voegt Savelberg toe.

Het gaat om de Heilig Hartkerk in Breda. Daarin moet ruimte komen voor onder andere een fitnesszaak, kantoorunits en een kinderdagverblijf. Ruim 700 vierkante meter is gereserveerd voor het restaurant van Savelberg en Have.

In de Misset Horeca van vrijdag 19 september staat een groot interview met Henk Savelberg. Daarin gaat hij in op de verkoop van Vreugd & Rust en de plannen in Bangkok. In de video op onze website vertelt Savelberg onder meer over de plannen in Breda, over Michelin en over de gevolgen van zijn hartoperatie een paar jaar geleden.