Broers Oosterling winnen NK Kasteleins

Broers Oosterling winnen NK Kasteleins

Marcel en Oscar Oosterling van Café Oosterling in Amsterdam zijn tijdens de Horecava winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap Kasteleins. 'We zijn nu nog meer een voorbeeldbedrijf voor de branche'.

De titel voor café Oosterling volgt slechts enkele maanden na de opmars in de Café Top-100, de ranglijst met beste cafés van Nederland. Daarin steeg Oosterling van 23 naar 17.

Volgens juryvoorzitter Paul Udo blinkt Café Oosterling uit in totale professionaliteit waarbij de gast de rol van toneelspeler vervuld. Tweede bij het NK Kasteleins werd Mikkie van Ossenbruggen van café De Mug in Middelburg. Derde werd Els van der Linden van café In de Wildeman in Amsterdam.

Bier-spijscombinaties

Tijdens het kampioenschap kregen de drie deelnemers twintig minuten lang vragen van de jury op zich afgevuurd. Daaruit werd duidelijk dat de cafés geen last hebben van het rookverbod. Verder gaf Els van der Linden van café In de Wildeman aan dat bier-spijscombinaties belangrijker worden en dat het niet ondenkbaar is om een meergangenmenu samen te stellen met gerechten met bijpassende bieren.

Ook kwam het belangrijk van het vinden en binden van goed personeel steeds belangrijker wordt. Oscar Oosterling: ‘Geef personeel vertrouwen. Dit krijg je terug’. Van der Linden: ‘Geef personeel verantwoordelijkheid en opleidingsmogelijkheden’.

’Crisis doorstaan’

Naast bloemen leverde de cafétitel de broers Oosterling een gouden medaille, de Gastvrijheidsgilde-beker, een cheque van 500 euro, een oorkonde, een cheque van de Horecava en een fles Champagne van Taittinger op. ‘En vooral waardering voor het vak’, voegt Oscar Oosterling toe.

Over de toekomst maken de broers Oosterling zich geen zorgen. ‘Ons bedrijf bestaat als 132 jaar. We hebben al menig crisis overleefd en dus ook deze crisis overleven we wel’, aldus Marcel en Oscar Oosterling met een knipoog op de onheilspellende berichten in de media en de constante lijn van het Amsterdamse topcafé.