'Rootz brengt een bierige beleving, waar sfeer, bediening, bierkaart en eten volledig met elkaar in overeenstemming zijn', aldus de jury onder leiding van Henri Reuchlin van het Bierburo.
'De menukaart biedt bij ieder gerecht twee suggesties, één aanvullend en één contrasterend.'
Zes finalisten
Zes bedrijven waren geselecteerd voor de finale. Naast Rootz waren dat restaurant Dwars (Amsterdam), Jopenkerk (Haarlem), De Dorpsherberg (Ospel), Dégust (Hoogeveen) en eetcafé Den Hoek (Zundert).
Nationale Bierlunch
Het Haagse Rootz wordt geëxploiteerd door Roland Meerlo en Patrick van Aller. Zij ontvingen de Bier aan Tafel Trofee 2014 uit handen van Olav Blancquaert.
De uitreiking vond dinsdag 20 mei plaats tijdens de Nationale Bierlunch bij restaurant Stork in Amsterdam.
Café Top 100
Eerdere winnaars waren Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht, de nummer 1 in de Misset Horeca Café Top 100 voor 2014, Dégust in Hoogeveen, streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en restaurant Lieve in Amsterdam.