Werkgevers moeten meer aandacht besteden aan het bedrijfsrestaurant

Werkgevers moeten meer aandacht besteden aan het bedrijfsrestaurant

Werkgevers zouden meer aandacht moeten besteden aan hun bedrijfsrestaurant. Dat is de mening van Elbrich Batstra, hr-directeur van Monsterboard. Hij ...

Slechts de helft (53%) van de medewerkers die in de bedrijfskantine lunchen, is tevreden over de geboden kwaliteit. De andere helft (47%) denkt hier anders over en voert als reden aan dat het aanbod erg duur en niet gevarieerd is. In totaal eet 35 procent van de werknemers tijdens de lunch in de bedrijfskantine. Dit blijkt uit een poll van carrièresite Monsterboard.nl onder 462 bezoekers.

Batstra: ‘Ik vind het opvallend dat zo’n groot deel van de medewerkers ontevreden is over de bedrijfskantine. Werkgevers zouden hiernaar moeten kijken want dat komt de organisatie ten goede. Samen lunchen is van belang vanwege het sociale aspect en creëert teamgevoel. Daarnaast is het belangrijk om je even te kunnen ontspannen.’

Hij voegt toe dat in het kader van gezondheid het belangrijk is om medewerkers gezonde voeding te laten nuttigen. ‘Gezonde fitte medewerkers presteren beter en het ziekteverzuim zal afnemen.’

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.