McDonald's noemt bericht over plakje kaas vervelend

McDonald's noemt bericht over plakje kaas vervelend

McDonald's Nederland noemt de berichtgeving over het ontslaan van een medewerker om een plakje kaas vervelend, maar zegt de uitspraak van de rechter te begrijpen.

Vanochtend dook er op de website van De Telegraaf een bericht op over een rechtszaak rondom een McDonald’s-Medewerker die was ontslagen na het plaatsen van een plak kaas op een hamburger voor een collega.

‘Het uitgangspunt is dat je niets mag weggeven. Het voorval speelde zich af bij een zelfstandig ondernemer van McDonald’s in Lemmer. Dit soort berichten is altijd vervelend, maar we konden het niet voorkomen’, zegt woordvoerder Dirk van den Bogaart van McDonald’s Nederland.

Maandag floot de rechtbank in Leeuwarden een filiaal van McDonald’s in Lemmer terug nadat een medewerker op staande voet was ontslagen. De ex-medewerker had kaas op een hamburger voor een collega gedaan, terwijl die er niet voor betaald had.

De rechtbank oordeelde dat ontslag een te zware straf was voor de medewerker en dat een schriftelijke waarschuwing afdoende geweest zou zijn. McDonald’s moet de ontslagen medewerker alsnog het salaris over vijf maanden betalen.