De broodjesketen in Tokyo heeft twee grote glazen bakken neergezet waar de sla in groeit. Ze gebruiken speciale tl-lampen die fluorescerend zijn om de planten te laten groeien. De sla wordt na 49 dagen geoogst, maar de eerste sla kan pas gebruikt worden in oktober vanwege inspecties.
Opmerkelijk is dat de sla bijna twee keer zo veel gaat kosten vanwege de apparaten en benodigdheden. De prijs van een broodje verandert echter niet.
Bekijken
De klanten kunnen vanaf hun plek kijken naar de groeiende sla planten. De bakken met sla staan in het midden van de zaak en de zitplekken zijn er omheen gebouwd.
Voedselveiligheid
De Mainichi Daily News citeert president van Subway Japan die zegt dat de sla hierdoor veiliger is. In Japan is voedselveiligheid een groot issue, dus erg belangrijk voor de klanten. ‘We willen aan de veiligheidsbehoefte van onze consument tegemoet komen met onze ‘in store’ geproduceerde sla.’.
Vijf procent
De geproduceerde sla is goed voor twintig kroppen en ongeveer honderd broodjes per week. Dit is genoeg voor vijf procent van de benodigde sla.