Snackpoint Bocholtz als eerste 'Erkend Leerbedrijf Fastservice

Snackpoint Bocholtz als eerste 'Erkend Leerbedrijf Fastservice

Snackpoint Bocholtz van Remco Kubben is als eerste cafetaria 'Erkend Leerbedrijf Fastservice' geworden. Tijdens het jaarfeest van Snackpoint, ...

Kubben viel de eer ten deel omdat hij als praktijkbegeleider samen met zijn medewerker Paul Passage vol enthousiasme aan de slag is gegaan. Passage startte afgelopen september in Maastricht met de mbo-opleiding Medewerker Fastservice.

Formulemanager Roger Gielen heeft de Stichting Vrienden Fastservice verzocht een erkenningschildje te laten ontwikkelen voor iedere vestiging van Snackpoint die actief medewerkers opleidt en hem of haar daarmee de kans geeft op een carrière in de sector Fastservice. De schildjes komen dit voorjaar voor alle erkende leerbedrijven uit de sector Fastservice beschikbaar.

Opleiden fundament onder branche

Goed getrainde en goed opgeleide ondernemers en medewerkers vormen één van de fundamenten van elk formulehuis. De steeds veranderende samenleving eist van zowel Snackpoint als haar ondernemers en medewerkers een hoge mate van flexibiliteit en een continue verbetering van diensten en aangeboden producten. Verschillende medewerkers van Snackpoint worden, net zoals veel andere medewerkers uit de sector, opgeleid via het Fastservice Opleidingscentrum. Daarbij combineren zij een baan met een opleiding.

Erkend Leerbedrijf

Om medewerkers via deze leermethode te kunnen opleiden moet het betreffende bedrijf door Kenwerk erkend zijn als leerbedrijf. Snackpoint wil door middel van het schildje “Erkend Leerbedrijf Fastservice” deze erkenning ook bij de consument onder de aandacht brengen.

Fastservice Opleidingscentrum

Naast de huidige mbo-opleidingen, die uitgevoerd worden door SVO Opleidingen, wordt in september in samenwerking met Fontys Hogescholen een hbo-opleiding gestart. Iedereen die werkzaam is in de fastservicesector kan zijn baan combineren met deze beroepsopleidingen. Deelnemers gaan maximaal 1 dag per week naar één van de 16 opleidingslocaties in het land. De andere dagen van de week leren ze in de praktijk de kneepjes van het vak.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.