Lumière Maastricht
Zomaar een parasol op het terras is er al lang niet meer bij voor de gemiddelde horecaondernemer.
Uit een goede bierkaart is meer omzet te halen. Maar waar voldoet een goede bierkaart aan? Zes ondernemers van toonaangevende cafés aan het woord.
Een duidelijk inzicht in energie- en gasverbruik leidt in de praktijk vaak tot een besparing van 3 tot 5 procent.
Na een uitbreiding van de directie van 'Pannenkoekenhuizen' lonkte een vijfde vestiging voor het bedrijf van eigenaar Kees Haalboom. In het Overijsselse Heino, op het uiterste randje van het zoekgebied, vond de makelaar het gezochte pareltje. Restaurant Het Buitenhuys, dat even daarvoor in de stille verkoop was gezet, voldoet aan alle wensen en dus start hier begin september pannenkoekenrestaurant Pan & Koek.
Onvoldoende personeel voor de keuken? Zoek de oplossing niet in het aantrekken van meer gediplomeerde koks, maar vereenvoudig het werk zo dat ongeschoolde jongeren het werk kunnen doen, stelt interim-kok Olivier Koster. Door gebruik te maken van moderne technieken kan de kwaliteit van de keuken ook nog eens worden verbeterd.
Kies je voor de lékkerste kop koffie of voor véél koppen lekkere koffie? Hoe bepaal je wat voor jóuw horecazaak de ideale espressomachine is? Niels Mulder (Nielz), Jeroen Veldkamp (oa CoffeeLab), Erik Theeuwes (Restaurant Company Europe) en Arjen Kräwinkel (De Veranda) delen hun ervaring en geven tips.
Een van de hoofdsprekers op de Independent Hotel Show Amsterdam, 16 en 17 maart in de RAI, is Bas Kodden, hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit. Hij spreekt op de beurs over leiderschap en managementontwikkeling. 'Door je interne duiveltje het zwijgen op te leggen, groeit je leiderschap.'
Na twee jaar wachten gaat de tweede fysieke editie van Independent Hotel Show Amsterdam (IHS) op 16 en 17 maart nu wél door en dus kan de vlag uit bij beursmanager Mieke Berkers en haar team: 'We kunnen niet wachten om met de sector weer bij elkaar te komen.'
Een hotel als opvanglocatie voor vluchtelingen, als tijdelijk woonvoorziening voor vergunninghouders of als quarantainehotel voor reizigers met een coronabesmetting. In tijden waarin reguliere gasten zich amper laten zien, kan een alternatieve functie best aantrekkelijk zijn voor een hotelier.
In het Het Buitenhuys voelt Inge Koning-Neppelenbroek zich weer gastvrouw in plaats van 'politieagent'. Ze besloot als eigenaar van het met name bij jongeren populaire all you can eat-restaurant Jan Steen in Heino het roer volledig om te gooien.