Jobtimiser
Sanne Huisman loopt in haar tijd als bartender aan tegen het feit dat ze voor of na haar werk niet (altijd) kan eten waar ze zin in heeft. En dus opent ze in Amsterdam Teds, waar gasten de hele dag kiezen van één menukaart.
Bram Smit en Graeme Koopman openen in twee jaar negen vestigingen van Le Smash. Hoofdrolspeler is de smashburger, die in slechts twee varianten wordt aangeboden. Mede dankzij TikTok is het een enorm succes en lijkt internationale groei een kwestie van tijd.
De iconische watertoren in Arnhem heeft een nieuwe horecabestemming. Waar het jarenlang draait om fine dining en gidsvermeldingen, is de hoofdrol nu voor pannenkoeken.
't Keerpunt in Spijkerboor viert in 2025 dat het al 275 jaar een horecagelegenheid is. Eigenaar Ivo Dijkema eert het verleden en is er trots op met een authentieke dorpskroeg de lokale bevolking en toeristen te verbinden.
Sacha Nekrasova heeft twee veganistische zaken. 'Ik wil laten zien dat het sociale element van de horeca en lekker eten ook heel goed samengaan zonder dierlijke producten.'
Jesse Huisman en Daan Jochemsen zijn klaar voor de uitrol van FLFL. Wat zeven jaar geleden begon met een bakfiets op de Vismarkt in Groningen, is inmiddels een formule met zes vestigingen en een productlijn voor retail en horeca.
In het weekeinde hangen gasten met de benen buiten in veel restaurants, terwijl het op werkdagen regelmatig lastig is tafels gevuld te krijgen. Toch zijn er ondernemers die hun zaak op zaterdag en zondag gesloten houden.
Het Belgische Hawaiian Poké Bowl zet met rasse schreden voet op Nederlandse bodem. 12 van de 50 'healthy fastfood'-restaurants zijn gevestigd in ons land en dat moeten er snel meer worden.
Café Sjiek heeft nieuwe eigenaren. Na 42 jaar is 'het instituut van Maastricht' verkocht aan Luca Zeegers en Wouter Houten, die in de stad ook actief zijn met restaurant Prix de Rome.
Vegan Pizza Bar komt uit de koker van niet-veganisten. Fastfood, en dus niet bedoeld als gezonde formule, in combinatie met 'de ultieme kaaservaring voor mensen die geen zuivel eten'. Vestiging drie komt eraan en tien tot twaalf locaties is de ambitie.