nieuws

Horecaplein schoongeveegd na vechtpartijen

Café

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het Rembrandtplein in Amsterdam schoongeveegd nadat een grote menigte zich tegen agenten had gekeerd. De politie kwam even daarvoor in actie omdat groepen uitgaanspubliek met elkaar op de vuist gingen.

Horecaplein schoongeveegd na vechtpartijen

De politie verrichtte een aantal charges om de agressieve groep te verwijderen, maakte ze maandag bekend. Twee mensen en een agent raakten lichtgewond.

De politie werd rond 04.30 uur gealarmeerd toen een bezoeker van een horecagelegenheid naar buiten kwam met een steekwond aan zijn arm. Een agent ontfermde zich over het slachtoffer, dat tijdens een ruzie in een dancing een slagaderlijke bloeding had opgelopen. De man moest in een ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld.

Op dat moment raakten op en rond het Rembrandtplein vervolgens diverse mensen slaags met elkaar. Toen de politie wilde ingrijpen, keerden de vechtersbazen zich tegen hen. Ze gooiden glazen naar de dienders. Daarop besloot de politie onmiddellijk het plein schoon te vegen om de orde te herstellen.

Reageer op dit artikel