nieuws

86-jarige barvrouw gaat door

Café

De 86-jarige Rietje Lefevre van café The Sting in Almere Haven denkt nog lang niet aan ophouden. ‘Tante Rietje’ werkt al ruim 66 jaar in de horeca. Dagelijks staat ze om 05.00 uur op om met haar rollator naar het café te gaan.

86-jarige barvrouw gaat door

‘Zo blijf ik onder de mensen’, stelt Levevre in Almere Vandaag over haar plan door te gaan als barvrouw. ‘Na al die jaren kan ik toch niet meer uitslapen, en ik zie het niet zitten om achter de geraniums te gaan zitten’.

Schoonmaken

Riet Lefevre staat zeven dagen per week om 05.00 uur op. Vervolgens gaat ze met haar rollator richting het café om schoon te maken en vervolgens gasten te voorzien van koffie en bier.

Ze werkt alweer acht jaar voor The Sting. ‘Ik moet wel mijn best blijven doen, want dan krijg ik er op mijn negentigste een snipperdag bij’, grapt ze. De afgelopen jaren was ze alleen even uit de running na een heup- en armbreuk.

Reageer op dit artikel