nieuws

Deel KHN trekt handen af van rookverbod

Café

De sector Discotheken en Café-barbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben unaniem besloten om de handen af te trekken van het rookverbod. KHN als geheel staat nog wel achter het rookverbod.

Deel KHN trekt handen af van rookverbod

Tijdens de bestuursvergadering van de sector Discotheken en Café-barbedrijven van KHN is gisteren unaniem besloten het rookbeleid aan de kant te schuiven. De sectoren laten weten alle begrip te hebben voor leden die uit lijfsbehoud de asbakken terugzetten, ondanks dat het wettelijk niet is toegestaan.

Naast dit drastische besluit, wat tegen de wet ingaat, komt er op korte termijn een speciale telefonische rookhelpdesk voor ondersteuning en advies voor leden van KHN.

KHN stelt dat de reden voor deze beslissing om de handen van het rookverbod af te trekken ‘het gevolg is van het wanbeleid van minister Klink en het niet luisteren naar alle ingebrachte punten door KHN’.

Op de Algemene Ledenvergadering van de sector op 26 november wordt besloten welke verdere stappen er worden ondernomen.

In het algemeen handhaaft KHN het standpunt ten aanzien van het rookverbod. Dat luidt al weken: handhaven en compenseren. Op 9 december vindt er groot overleg bij KHN plaats over het rookverbod. Dan wordt duidelijk of dit standpunt gehandhaafd wordt. Tot die tijd trekken disco’s en cafés hun handen af van het rookverbod, terwijl KHN het rookverbod steunt.

Reageer op dit artikel