nieuws

Discobaas geeft staples aan jongeren

Café

Uitgaan is veel moeilijker dan je denkt, zeker als je het voor de eerste keer doet. Het vereist lessen en voorlichting om verantwoord uit te kunnen gaan. Daarom krijgen Amsterdamse jongeren staples, zo maakt de gemeente bekend.

Discobaas geeft staples aan jongeren

Uitgaan in Amsterdam is leuk, spannend en gezellig, maar waar moet je op letten, wat is een deurbeleid, wat is een dresscode? Om jongeren wegwijs te maken in het Amsterdamse uitgaansleven worden op zowel het NOVA college als het ROC lessen uitgaan gegeven.

De lessen maken onderdeel uit van afspraken tussen diverse partijen, waaronder ook de horeca, die moeten bijdragen aan een veilig en tolerant uitgaansklimaat in Amsterdam. Praktijkmensen zijn erbij betrokken.

Eén les werd gegeven door Ton Poppes, eigenaar van disco-theater Escape. De lessen zijn vooral bedoeld voor 15 en 16 jarigen, de groep die binnen enkele jaren de disco’s gaat bezoeken.

De lessen maken jongeren duidelijk wat ze in de disco kunnen verwachten, wat de spelregels zijn, wat er wel en niet kan, waarom disco’s een toegangsbeleid hebben en wat de rol is van een portier.

Reageer op dit artikel