nieuws

Jupiler nieuwe sponsor Eerste Divisie

Café

Het Belgische biermerk Jupiler is de nieuwe hoofdsponsor van de Nederlandse Eerste Divisie. Jupiler verbindt zich drie jaar aan de op één na hoogste voetbalcompetitie in ons land. De Gouden Gids Divisie verandert daardoor in naam en wordt vanaf volgend seizoen de Jupiler League.

Jupiler nieuwe sponsor Eerste Divisie

Jupiler, merk van biergigant InBev, is in België ook sponsor van een voetbalcompetitie. Daar ondersteunt het biermerk de hoogste afdeling van het Belgische betaalde voetbal. ‘Omdat voetbal goed past bij het stoere, mannelijke Jupiler dat staat voor competitie, kracht en gezelligheid, is sponsoring van de Eerste Divisie voor ons interessant’, beargumenteert Manisha Thakker van InBev in BN/De Stem de sponsorkeuze.

Ook de clubs, verenigd in de Coöperatie Eerste Divisie (CED), laten bij monde van voorzitter Frans Derks weten blijk te zijn met Jupiler. ‘Wij zijn bijzonder verheugd dat wij met Jupiler een meer dan volwaardige opvolger voor de Gouden Gids hebben gevonden. Het is een partner die een actieve bijdrage gaat leveren om de voetballiefhebbers voor onze divisie te interesseren en daarmee onze stadions nog voller te krijgen’, aldus Derksen.

Reageer op dit artikel