nieuws

Kroegen Urk door op zondag

Café

De kogel in Urk is door de kerk. Cafés mogen voortaan in het weekend tot zondagochtend twee uur open zijn. Aan het besluit ging een jarenlange discussie vooraf. De partijen SGP en ChristenUnie waren tegen uitbreiding van de openingstijden vanwege de zondagsrust.

Kroegen Urk door op zondag

Afgelopen weekend tekenden de horeca, de gemeente Urk en de politie de overeenkomst. De regionale krant De Stentor meldt dat horecawoordvoerder Reyer van Dijk vindt dat waarnemende burgemeester De Groot de veiligheid van de Urker jeugd belangrijker is dan de zondagsrust.

In de nieuwe afspraken is opgenomen dat cafés de deuren om twaalf uur sluiten. Publiek dat al binnen is, mag tot twee uur blijven. Gevolg van de regel is dat cafégasten die huiswaarts gaan, niet gelijktijdig op straat komen. Verder zorgt de nieuwe regel ervoor dat jongeren minder snel naar andere plaatsen gaan.

Reageer op dit artikel