nieuws

Rookverbod op 11 september op politieke agenda

Café

Het rookverbod in de horeca staat op 11 september op de agenda tijdens de ministerraad. Dan zal mogelijk meer duidelijk worden over de plannen van minister Ab Klink hoe om te gaan met het rookverbod na twee verloren rechtszaken eerder dit jaar.

Rookverbod op 11 september op politieke agenda

Klink gaf op 8 juli dit jaar controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) opdracht tijdens niet meer te controleren op naleving van het rookverbod in eenmanszaken. Dit gebeurde nadat uitspraken van gerechtshoven in Den Bosch en Leeuwarden.

Wat de minister op 11 september voor ogen staat, is nog onduidelijk. Eerder liet de minister weten maatregelen te zullen treffen om het verbod in kleine cafés op korte termijn weer te handhaven.

Een woordvoerder van de VWA laat in de regionale krant de PZC weten dat er hangende de beslissing van de minister geen controleurs op pad worden gestuurd naar eenmansbedrijven. ‘Wij wachten nieuwe orders af’, aldus de VWA-man.

Reageer op dit artikel