nieuws

Site met Twentse horecaraddraaiers

Café

Horecaondernemers uit Twente krijgen toegang tot een website met namen en foto’s van raddraaiers in het uitgaansleven. Het project komt tot stand in samenwerking met politie, justitie en de gemeenten Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Almelo en Koninklijk Horeca Nederland.

Site met Twentse horecaraddraaiers

Volgens een woordvoerder van Koninklijk Horeca Nederland is de site een nieuw instrument in de strijd tegen het uitgaansgeweld.

Alleen horecaondernemers hebben toegang tot de speciale website, die waarschijnlijk door politie en justitie van informatie wordt voorzien. Door de beperkte toegang is het initiatief goedgekeurd met oog op privacywetgeving.

De bedoeling is dat horecaondernemers geregeld op de website kijken wie er in de regio geweld plegen in het Twentse uitgaansleven, met als doel geweld zoveel mogelijk te weren.