nieuws

‘Tilburg is echte stapstad

Café

Bezoekers aan Tilburg komen vooral voor de uitgaansgelegenheden. Bezoekers aan de Brabantse stad geven driemaal vaker dan het landelijke gemiddelde het uitgaansklimaat in de stad als reden voor hun komst.

‘Tilburg is echte stapstad

Dat blijkt uit het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) dat openbaar is gemaakt door wethouder Hans Janssen van de stad. Daaruit blijkt dat Tilburg vorig jaar 2,5 miljoen toeristische bezoekers trok. Tweederde van dat aantal kwam uit Brabant.

Tilburg blijkt vooral in trek bij jongeren tussen de 15 en 24 jaar. Deze groep stappers groeit jaarlijks in aantal. Daar staat tegenover dat het aantal volwassenen en senioren onder de toeristen steeds minder wordt.

Volgens wethouder Janssen betekenen de cijfers dat Tilburg een serieuze speler is als uitgaans- en evenementenstad. ‘Met de kermis laten we dat ook zien. Die verloopt doorgaans vlekkeloos’, aldus Janssen.

Reageer op dit artikel