nieuws

Zuid-Nederlandse huiswijnen jeugdig en sappig

Café

Het niveau van huiswijnen in de Zuid-Nederlandse horeca is vooruit gegaan. Dat concludeert The Wine & Food Association, die de Zuid-Nederlandse Huiswijncompetitie 2006 organiseerde. Dat leverde 150 inzendingen op en zeven winnende wijnen.

Zuid-Nederlandse huiswijnen jeugdig en sappig

De competitie kende veel inzendingen van jeugdige wijnen met sap en fruit. Zowel bij de rode als bij de witte wijnen was er sprake van een grote diversiteit. Ze waren afkomstig uit alle delen van de wereld.

In de verschillende categorieën vielen de volgende bedrijven met de volgende wijnen in de prijzen:

Categorie Café / Eetcafé WIT: Domaine de Gournier, Vin de Pays des Cévennes, Frankrijk 2005. Geserveerd bij Golden Tulip Apple Park in Maastricht

Categorie Restaurants WIT: Domaine de Joy, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrijk 2005. Geserveerd bij Restaurant La Ville in Maastricht en In den Roden Leeuw van Limburg in Wittem.

Categorie Elite Restaurants WIT: Les Jeunes Blanc, Sélection Jeunes Restaurateurs d’Europe, Western Cape, Zuid-Afrika 2005. Geserveerd bij Restaurant Die Heere Sewentien in Rosmalen, Restaurant Wolfslaar in Breda, Restaurant Linnen in Oisterwijk, Restaurant Het Groot Paradys in Middelburg en Restaurant Ons Kabinet in Vught.

Categorie Café / Eetcafé ROOD, Ex aequo: Dominio Espinal, Monastrell, Yecla, Spanje 2004Geserveerd bij Wijncafé De Rijke Jansen in Valkenburg. Château Saint Maurice, Les Parcellaires, Côtes du Rhône, Frankrijk 2003. Geserveerd bij Café de Kroon in Sittard

Categorie Restaurants ROOD: Quinta de Cabriz, Dão, Portugal 2004. Geserveerd bij De Heeren van St. Jan in Middelburg.

Categorie Elite Restaurants ROOD : Domaine de Pesquier, Vin de Pays de Vaucluse, Frankrijk 2004. Geserveerd bij Restaurant Cordial in Oss

Reageer op dit artikel