nieuws

Bavaria participeert in nieuwe brouwerij in Ethiopië

Café

Bavaria heeft vandaag bekend gemaakt dat ze tot overeenstemming is gekomen met Habesha Breweries SC in Ethiopië om een belang van 35 procent te nemen in het aandelenkapitaal van het bedrijf.

Bavaria participeert in nieuwe brouwerij in Ethiopië

Habesha bereidt momenteel de bouw van een nieuwe brouwerij voor met een jaarlijkse capaciteit van 500.000 hectoliter. De brouwerij zal in Debre Berhan, 125 km ten noordoosten van Addis Abeba, worden gebouwd en zal naar verwachting begin 2014 gereed zijn.

Ethiopië heeft een bevolking van 85 miljoen mensen en heeft de laatste jaren een sterke economische groei doorgemaakt, zo laat Bavaria weten. Ook de drankensector laat een sterke stijging van de consumptie zien, stelt Bavaria in een persbericht.

Met de deelname aan dit project investeert Bavaria in de verdere ontwikkeling van de biermarkt in Ethiopië. Bavaria is al jaren actief op het Afrikaanse continent en wil door de samenwerking met Habesha een volgende stap zetten in deze groeimarkt.

Reageer op dit artikel